Na wadze 84,5 kg
Diety na ten tydzień:
- Paprykowa wołowina
- Kurczak curry
- Urozmaicona
Zaczęłam od paprykowej wołowiny
Składniki:
600 g chudej wołowiny
200 g zielonej papryki
300 g pomidorów
100 g cebuli
4 łyżki świeżej posiekanej bazylii
sól
papryka ostra
Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, osuszyć, pokroić w plastry, zbić tłuczkiem formując małe okrągłe bitki o średnicy 5-6 cm. Bitki ułożyć w rondlu, oprószyć ostrą papryką, podlać 3 łyżkami wrzącej wody. Przykryć, dusić na małym ogniu. Po kilku minutach dodać obraną i drobno posiekaną cebulę. Paprykę i pomidory umyć. Pokroić i dodać do rondla. Gdy pomidory całkiem się rozgotują potrawa powinna być gotowa. Sprawdzić smak i ewentualnie dodać nieco soli i ostrej papryki, posypać posiekaną bazylią.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz