poniedziałek, 8 sierpnia 2011

Dzień 29 - Kurczak w occie winnym

Na wadze 83,4 kg

Diety na ten tydzień:
- Chłodnik z ogórka - dwa dni
- Kurczak w occie winnym - dwa dni
- Urozmaicona - trzy dni

Zaczynam od kurczaka w occie winnym:
Mięso pokroić w kawałki, w misce przygotować: ocet winny, oliwa z oliwek 1:1 (np dwie łyżki octu i dwie łyżki oliwy do przygotowania 3-4 pojedynczych piersi z kurczaka), w przepisie jest też 1 porcja wody ale ja to pominęłam. Do sosu dodać sól i pieprz. Wrzucić pokrojonego kurczaka, dokładnie wymieszać, przykryć i odstawić do lodówki na min. 3 godziny. Najlepiej na całą noc. Wyrzucić wszystko na ciepłą patelnię. Podsmażyć!
Podawać na surówce. Rewelacja! Od dzisiaj stały gość na moim stole.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz